Kiki

Gastouderopvang amanda is een erkend gastouder die werkt met het VVE programma Kiki kansen in kinderen. 

kiki is een beer die haar eigen huisje heeft binnen bij Gastouderopvang Amanda en een belangrijke rol speelt bij het spelenderwijs leren en ontdekken in het dagelijks leven van de kinderen. Kiki is voor de kinderen erg belangrijk  doordat Kiki aan alle activiteiten deelneemt zoals van dagelijkse handelingen als op sociaal en emotionele gebied. Kiki is voor de kinderen dan ook niet alleen een knuffel maar een echte vriend.

elke 4 a 6 weken word er een nieuwe thema geïntroduceerd op de groep die activiteiten aanbied voor de  kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook de aller kleinste kinderen binnen gastouderopvang Amanda doen zover het kan mee aan de activiteiten die aan gepast zijn op  leeftijd en behoefte. 

Om uw kind te volgen in zijn/ haar leer-, ontwikkelingsproces worden de kinderen om de 5 á 6 maanden geobserveerd door het Kiki volg systeem die door mij wordt in gevuld. Op deze manier kan Gastouderopvang Amanda zich nog beter richten op de behoefte van het kind die hij/zij op dat moment nodig heeft.

De ontwikkelingsgebieden zijn ingedeeld in 4 componenten:

Motorische ontwikkeling
Sociaal emotionele ontwikkeling
Spraak-, en taal ontwikkeling 
rekenprikkels